Hem » Ekologiska barnkläder » Kattnakken
Kattnakken

Kattnakken

Regnkläder från Kattnakken

Kattnakken är ett varumärke från Norge men också ett fjäll i Norge som sträcker sig 724m mot himlen och mot havet i väst Norge där grundaren Silje Vatne Ersland är uppväxt. Katten är ett självständigt och nyfiket djur med nio liv som leksen och smidig alltid hamnar på fötterna igen. De fina kattsymbolerna går igen i alla plaggen på ett eller annat sätt. Kattnakken arbetar för att göra så liten påverkan på miljön som möjligt. Regnkläder från Kattnakken är inte ekologiska men de är fria från gifter och är inte impregnerade med annars vanliga skadliga ämnen både för barn och natur. Kattnakken har också en filosofi om att hålla haven rena från plast och att verka för en hållbar produkt som går att ärva. Istället för fleecefoder använder Kattnakken en vaddering istället invändigt som både torkar snabbare och håller värmen bättre.

Bra regnvantar till barn

Med torra händer kan man vara ute i regnet och leka länge. Det håller kroppen varm och i kattnakkens regnvantar kan man greppa både spadar, hinkar och hålla styret på cykeln. Inne i vantarna är det mjuk fleece för värmens skull men det är också den enda fleece som används i Kattnakkens regnkläder.

Rekommendationer för ytterkläder till barn

Vi har gått efter Naturskyddsföreningens rekommendationer vad det gäller regnkläder för barn och istället för regnkläder inpregnerade med farliga kemikalier är det bättre att använda regnkläder i PUL (polyurethan). Barn svettas inte heller lika mycket som vuxna och regnkläder i PUL ör lätta att tvätta av med bara en våt trasa efter en regnig dag i leran.